fredag 10. juni 2011

Litt hverdagsglede - uke 28

Nå har jeg kommet 28 uker og 2 dager ut i svangerskapet! Det vil si at jeg vistnok har 86 dager igjen, ifølge Barnimagen.com . Det er ikke så lenge det, selv om det føles som en evighet! 
Termin min er 4 september, men jeg har på følelsen at han kommer før. Får vel bare vente og se! Han kommer når han er klar for verden :) 
Jeg har et stort klesproblem, og jeg gidder ikke bruke tusenvis av kroner på klær som ikke blir brukt i mer enn 2,5 mnd. Heldigvis finnes det jo endel billig mammaklær også. Og nå som sommeren har bestemt seg for å komme må jeg vel kjøpe noen lette plagg. 
Håper sommeren raaaaser avgårde denne gangen! 

Det er MYE fint med sommeren! Men en ekstra glede for meg i år, var når Mr.freeze kom til butikkene.
Dette er et must å ha i frysern for meg som er gravid.


Skulle igrunn ønske at man kunne få kjøpt pakker med større is. Syns disse er så små.. Må jo nesten spise halve pakken for å bli fornøyd! 

Isbiter er og en favoritt! Å for de som ikke viste det, de skal TYGGES! De skal ligge i et glass med pepsi max, og litt lime om jeg har det i skapet :)


Det blir ikke stort bedre enn det. Det er vel egentlig ikke så bra å drikke så mye brus som jeg gjør for tiden, men jeg klarer meg ikke uten. Hadde samme behov når jeg var gravid for 6 år siden. Og Ida hadde ikke noe skade av det! Så, da kjører jeg på!


Stor gravid - Små gleder! 

---------

Litt om uke 28 :

Vekt: 1100 g 
CRL: 24,5 cm 
Full lengde: 33,5 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 26 uker gammelt. Hjernebølgenes mønster ligner det nyfødtes.
Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge. Lungene kan nå puste luft, men det er fremdeles best for fosteret å forbli i livmoren slik at det kan vokse seg større. For hver dag som går bedres prognosene for å få et sunt og friskt barn om for tidlig fødsel inntreffer. Fosterets kropp består av mellom to og tre prosent fett.
Sentralnervesystemet begynner også å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen og gjøre regelmessige pusteøvelser.
Hos gutter begynner testiklene å synke ned i pungen.

-----------

Var på kontroll i uke 27, og alt var helt supert :) Hjerterytmen lå mellom 130 - 150 <3 

Ha en fin dag videre , og god helg!! 

4 kommentarer:

 1. Så koselig!! Herlig tid!! Det var den tiden jeg likte best å være gravid i,rundt uke 28 :) Da var magen passe stor så folk kunne se at jeg var skikkelig gravid,mens det ikke var alt for tungt. Nyt tiden med babyen i magen!! Kjempekos!!

  SvarSlett
 2. Ja, det er en hærlig tid :)

  SvarSlett
 3. Min termin var faktisk 4.september også, bare 2010 da :) Og jeg syntest også at det var en kjempefin tid å få en liten på :)

  Kos deg videre med svangerskapet.

  SvarSlett
 4. Jeg tror det blir fint jeg og :) Sist fikk jeg 30 Desember. Litt mer upraktisk :) hehe..

  SvarSlett