torsdag 23. juni 2011

Uke 30, Isbiter og sand...

Hipp hurra, jeg er kommet til uke 30! Jeg liker runde tall :) Spesielt dette tallet, denne gangen. 
Det betyr at jeg, ifølge barnimagen.com har 73 dager igjen til termin. Det går fort tenker jeg! Tiden kommer til å løpe avgårde i sommer ! Positive tanker hjelper alltid.
Jeg spiser isbiter som aldri før, for tida! Isbitmaskinen vår har begynt å streike litt innimellom, og da kjenner jeg småpanikken kommer å tar meg! Jeg slår den av og på, helt til jeg hører den vil funke igjen. 
Kan ikke ha det sånn at jeg må gå å vente i flere timer på at den vil fungere! NEINEI!
Jeg har også blitt over gjennomsnittet gla i kjellerlukt, og bensinlukt. Så, trenger du hjelp til å fylle bensin?! Call me!! Jeg stiller opp! 
Sand er og en ting jeg har fått en merkelig sans for... Det hadde jeg forsåvidt i forige svangerskap også. Jeg vil ikke spise den, men bare ta i den.. å høre den knirke. Sykt spør du meg! Men.. det skjer jo endel syke ting med kroppen nå for tida, såå... får vel bare leve med det!

Lillegutt sparker som bare det! Innimellom er det faktisk litt ubehagelig så mye som han rører på seg. Men det er jo mest bare koooos! Han blir nok en aktiv liten krabat! 

Magen vokser! Og mange syns jeg er stor allerede, men ifølge målene er jeg faktisk akkurat litt under gjennomsnittet. Ikke mye, men litt under streken... 
Bildet denne gangen er litt dårlig, men jeg syns det er vanskelig å ta bilde av magen selv. 

-------


Den siste mnd har jeg hatt endel problemer med pusten. Skjønner ikke helt hva det kommer av, men det er mulig det har noe med at livmora presser seg oppover å gjøre. Det kan variere litt fra dag til dag, men det er skikkelig ubehagelig! Uansett hvordan jeg sitter, står eller ligger så kommer det!
I dag har det vært fint hele dagen heldigvis. Så jeg håper det kan holde seg sånn en stund nå.

Neste uke er det kontroll hos Jordmor igjen. Det er liksom mnds høydepunkt syns jeg. 
Denne gangen skal Ida Angelica få være med. Storesøster gleder seg veldig til å få  høre på hjertet til lillebror <3 Og Mamma gleder seg nok minst like mye! --------------

Fra 30 uker og 0 dager til 30 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1600 g 
CRL: 26,5 cm 
Full lengde: 36 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 28 uker gammelt. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som vindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette laget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen den rytmiske pusteøvelsen og regulerer temperaturen selv!
Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.
Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

-----------

Ha en strålende kveld!

3 kommentarer:

 1. For en flott ugle du har heklet, og for en fin mage! Lykke til videre i svangerskapet. Selv har jeg termin med en liten gutt om 3 dager! Jeg legger deg til i min liste over inspirerende hekle-blogger, da jeg selv er helt hekta på hekling. Du er velkommen til å ta turen innom bloggen min.

  Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
 2. Oioi, nå går det unna :D
  Savner ikke å gå gravid, men kjenner at jeg savner sparkene innimellom, ja ;) Nyt tiden :D

  SvarSlett
 3. Ja, her går det unna du! men, alikevel ikke fort nok :P hehe..

  SvarSlett