fredag 1. juli 2011

Ting faller på plass - Uke 31

Skapet begynner å fylles opp med babyklær, gratis pakkene fra apotekene og barnas hus har blitt hentet, (de er forresten utrolig bra!)  Den nye fine BLÅ vogna er i hus, og stelleveske er bestilt! Vi har til og med fått bilstol, vippestol og bæresjal! 
Bilene skal legges ut for salg, og vi har begynt å vurdere hvilken bil som skal få æren av å stå på parkeringsplassen vår, som vi forhåpentligvis snart får tildelt i parkerings garasjen under leiligheten. 
Nå mangler vi vel egentlig bare et par ting... Stellebord, og en skjønn liten baby! 

Stellevesken vi bestilte kommer flyvende fra USA, fikk et kjempetips om å bestille den fra Mamas And Munchins . 
Sånn ser den ut


Vi ville ha en som var litt "Pappa-vennlig" og da syns vi denne var topp! Også var den ganske billig og. Perfect! Den har mange rom, og mulighet for å henges på alle typer vogner. Gleder meg til den kommer i posten om kun få uker!

Vognen kjøpte vi på Bebito i Trondheim. Jeg må rose alle de som jobber der for fantastisk service! Det er ikke hver dag man treffer så blide damer når man kommer inn i en butikk nå til dags!  Vi er allerede superfornøyd med vogna, bare så synd det er et par mnd enda til vi kan bruke den.
Her kan du se hvilken vogn vi kjøpte, den er sååå fin!!
--------

I går var jeg igjen på koselig kontroll hos jordmor. 
Ida fikk være med denne gangen, og hun syns det var utrolig stas å få bli med å kjenne litt på magen, å høre hjertelyd. Ellers var hun mest intressert i å leke med ammedukken som jordmor hadde på kontoret sitt. Det fikk hun selvfølgelig lov til.
Lillegutt har lagt seg langt ned, så langt ned at jordmor slet litt med å finne hodet. 
Hun mente at grunnen til at han låg så langt ned var at jeg har hatt mye kynnere de siste to mnd. 
men det trengte ikke bety for tidlig fødsel. 
Ellers har jeg begynt å få noe hun tror er muskel-strekk nede i lysken. det er helt forferdelig til tider!! Bare å gå bort til bilen kan bli en prøvelse. Heldigvis er det ikke der konstant, men når det kommer kjennes det ut som om musklene skal rives i to! æææoo! Har fått anbefalt noen øvelser jeg skal prøve å få gjort fremover, så kanskje det blir bedre.

-------

Fra 31 uker og 0 dager til 31 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1750 g 
CRL: 27,5 cm 
Full lengde: 37 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 29 uker gammelt. Det øver seg iherdig på å svelge og tisser en halv liter hver dag. Det høres gjerne ikke så appetittlig ut, men husk at fostervannet fornyer seg hver tredje time. Etter som fosteret svelger, fylles også tarmen opp med barnets første avføring, mekonium, også kalt barnebek. Noen fostre har sin første avføring før de blir født, men de fleste venter til noen timer etter fødselen.
Øynene reagerer på lys, og vil gjerne reagere dersom sterkt lys skinner gjennom den stadig tynnere livmorveggen. Noen ganger strekker fostre seg mot lyskildene og kan følge en lyskilde med øynene.
Lungene og fordøyelsessystemet er nesten modne, men lungene vil fungere best om fosteret forblir i livmoren en stund til.
Det er en spennende tid fremover, og vi gleder oss VELDIG til de neste to mnd er over! 
2 kommentarer:

  1. Å! Den stelleveska hadde vi også til William! Løv it! Vi brukte den leeeenge :) bare pass på å ikke pakke minibankkort ned i frontlommene uten beskyttelse... Magnetlåsene tar knekken på magnetstripa... Erfart!

    Så morsomt for Ida å få være med på kontroll. Var nok stas :)

    SvarSlett
  2. Hærlig! Ja, den så utrolig bra ut. Fikk ikke sett noe bilder av hvordan den såg ut inni da, men ut i fra det jeg leste, så tror jeg at vi blir fornøyd! Takk for tipset. Skal passe på kortet ;)

    SvarSlett