torsdag 28. april 2011

Uke 22

Ja, da var jeg kommet enda en uke lengre i svangerskapet. 
I dag er jeg ufattelig sliten, og har akkurat kommet hjem fra bytur med to venninner. Kjempekoselig! Men jeg blir jo fort sliten merker jeg. kan vel ha noe med å gjøre at jeg er litt dårlig trent... hehe.
Jeg fant endelig min etterlengtede Shave Ice  på Mix kiosken på Bakklandet! Den har jeg drømt om i godt over 10 år!! Nammmmmiiiiss!!! Jeg har OFTE lyst på saftis om dagen... Vet ikke om det bare er fordi våren er i luften, eller om det er pga graviditeden. Når jeg finner Mr freeze, skal jeg kjøpe mange og legge ifrysern!


Vi hadde dugnad i borettslaget i går, å DET kjennes i dag ja! Ryggen verker noe forferdelig. Så nå har jeg tenkt å la alt husarbeid ligge til i mårra, og bare slappe av resten av dagen. Har nok av hekling som venter på å bli gjort! :) Har bare gjort ferdig 2 av rutene til bestemorswapen, så jeg begynner kanskje å få det litt travelt..

Ellers har vi begynt å tenke litt på navn til lillegutt, men vi har ikke bestemt oss for noe enda. Vi vil ha et internasjonalt navn, som ikke er for langt. Kom gjærne med forslag!
Jeg har faktisk allerede begynt å tenke litt på dåpen. Selv om det er lenge til, så er det greit med alt som er gjort på forhånd. Med en gang han kommer til verden, skal vi søke om å få døpe i Nidarosdomen. Hadde vært stas om vi fikk det... Kanskje i begynnelsen av Desember en gang.

Magen i uke 22 Vokser urovekkende fort nå syns jeg! Men, det er jo koselig og da. 


Fra 22 uker og 0 dager til 22 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 450 g
CRL: 19 cm
Full lengde: 27 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 20 uker gammelt. Hjernen begynner en vekstperiode som vil vare til barnet er fem år gammelt! Øyebryn og hår blir mer synlig og fosteret beveger øynene oftere. Slike øyebevegelser kan ses ved ultralyd.
Nå dekker lanugohårene hele kroppen, men det er mest rundt hodet, halsen og ansiktet. Beina begynner å nærme seg endelig lengde og proporsjon i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein blir sterkere slik at bevegelsene også blir kraftigere. Samtidig fortsetter skjelettets brusk å omdannes til bein.
Immunsystemet er ikke fullt utviklet ennå, men vil kunne hjelpe til å beskytte den lille kroppen mot infeksjon.
Hos gutter begynner testiklene nå å trekkes ned mot inngangen til pungen.
4 kommentarer:

 1. koseli å læs bloggen din, Hilde!! å se bilde av fiiine fiiine magen din:D pst, min e åg fin:D Kos deg masse me hækling å alt de såm føll me de å gå gravid:D Klæm fra Gerd-Louise!!!

  SvarSlett
 2. De selger mr.freeze her: http://goodcandy.no/ds_product_info.php/products_id/146

  Jeg bestilte 300 stk(!!) mens jeg var gravid.. hehe=) Bare liiiittt hekta.
  (Men da jeg bestilte var det halve prisen ser jeg...)

  SvarSlett
 3. For en utrolig skjønn liten mage du har!!
  Da jeg var 22 uker på vei var jeg MINST dobbel så stor som deg!!
  Tror jeg må legge ut bilder snart ;)
  Liker bloggen din,og da måtte den såklart havne på blog-rullen ;)

  SvarSlett
 4. jeg tror den ser mindre ut på bilde... Den føles iallefall veeeeldig stor allerede!

  SvarSlett